Alarminstallatie

Alarminstallatie

Een alarminstallatie plaatsen is een verstandige keuze. Je laat met een veiliger gevoel je bezittingen achter want nog te veel mensen worden het slachtoffer van inbraak in de woning of op het bedrijf. Vaak wordt er gekozen voor het plaatsen van inbraakbeveiliging nadat er eerder in de woning werd binnengedrongen.

 

Met een efficiënt beveiligingssysteem voor thuis of op het werk had die criminele daad echter makkelijk vermeden kunnen worden.

Alarminstallatie plaatsen

Het installeren van een alarmsysteem gaat zeer snel. Dankzij onze jarenlange ervaring en expertise weten wij precies wat de meest geschikte plaatsen zijn om de verschillende componenten van het systeem te plaatsen.

Want een alarminstallatie wordt opgebouwd uit verschillende functies die op basis van uw wensen en noden kunnen worden toegevoegd. Bij iedere plaatsing wordt uiteraard een bedieningspaneel voorzien. Dat kan helemaal draadloos worden geïnstalleerd en werkt op een set van batterijen of het kan bekabeld. Maar we kunnen ook werken met hybride systemen waarbij we een combinatie maken van draadloos en bekabeling.

Daarnaast hangen wij bewegingsdetectoren op de daarvoor aangewezen punten. Zo reageert uw alarminstallatie op iedere beweging in huis of op bureau wanneer u niet aanwezig bent. Naast beweging installeren wij – indien u dat wenst – ook magneten met sensoren aan ramen en deuren. Als een ongewenste bezoeker via het raam of een deur probeert binnen te dringen gaat het alarm af en wordt – indien u dat wenst – de meldkamer verwittigd. Uiteraard wordt u zelf en eventueel andere personen gewaarschuwd via een SMS of push bericht op je smartphone of via mail. Natuurlijk plaatsen wij ook steeds een luide sirene aan de gevel.

Een totale alarminstallatie

Hoewel de zichtbare sirene vaak al een afschrikeffect heeft op potentiële dieven en hoewel magneten en bewegingsdetectoren in principe voldoende zijn om uw woning of uw bedrijf te beschermen kan een alarminstallatie makkelijk worden uitgebreid met verschillende handige functies.

Bij MiVaTech kunnen we ook rookdetectors voorzien die aan uw installatie worden gekoppeld. Die zijn nog uit te breiden met sensoren die mogelijke gas- of waterlekken vaststellen. Het is uiteraard ook mogelijk om uw alarminstallatie uit te breiden met bewakingscamera’s die dag en nacht iedere verdachte beweging rond uw woning vaststellen.

Dankzij de koppeling van de installatie aan een handige app kan u ieder potentieel risico bij uw huis of kantoor vanop afstand volgen. De app laat zelfs toe om andere technische installaties vanop uw smartphone te bedienen. Zo laat u de rolluiken naar beneden, zet u het sproeimechanisme in uw tuin in gang en opent of sluit u de garagepoort.

Hebt u een tweede huis of een appartement aan zee? Omdat u er misschien niet zo vaak aanwezig bent is ook daar een alarminstallatie aangewezen. U kan dat alarm eveneens vanaf uw smartphone of tablet bedienen.

Een alarminstallatie is een investering die u later veel grote kosten en zorgen kan besparen. Vraag professioneel advies aan één van onze gespecialiseerde medewerkers. Wij maken graag een vrijblijvende offerte op maat voor u op.

Wij respecteren uw privacy. Uw gegevens worden altijd vertrouwelijk behandeld.