Alarmsysteem woning

Alarmsysteem woningHeb jij er al eens over nagedacht om een alarmsysteem in jouw woning te laten installeren? Je bent niet de enige voor wie dit geen prioriteit lijkt. Toch beklagen heel wat mensen zich na een inbraak dat ze hier niet in geïnvesteerd hadden. Je woning uitrusten met een alarmsysteem is zoals kiezen voor een goede verzekering. Je hoopt dat je het nooit zal nodig hebben, maar toch is het een verstandige beslissing.

Van hangjongeren tot georganiseerde bendes

Wie de statistieken van woninginbraak in België erop nakijkt merkt dat het risico om slachtoffer te worden reëel is. In 2018 werden er meer dan 50.000 woninginbraken geregistreerd in België. Soms gaat het om gelegenheidsdieven. Meestal gaat het over georganiseerde roverbendes die zorgvuldig hun doelwit uitkiezen. In beide gevallen verkleint een alarmsysteem in jouw woning de kans om slachtoffer te worden aanzienlijk.

Alarmsysteem voor jouw woning

Inbrekers maken telkens een afweging van de risico’s. Wanneer MiVaTech jouw woning uitrust met een alarmsysteem, dan maak je dit duidelijk aan potentiële inbrekers. De meerderheid van de inbrekers zal enkel omwille hiervan jouw woning overslaan. In het uitzonderlijke geval dat de inbreker toch probeert in te breken gaat het alarm af. Bij het horen van dit signaal maken ze zich het liefst zo snel mogelijk uit de voeten. Wil je nog meer zekerheid? Kies dan voor camerabewaking. Geen enkele inbreker wordt graag gezien.

Woninginbraak: een ongemakkelijke situatie

Er werd ingebroken bij vrienden van jou. Vaak is dat het moment dat jij beslist om jouw woning extra te beveiligen. De gedachte dat het jou ook kan overkomen is bijzonder ongemakkelijk. Slachtoffers van inbraak verloren niet alleen heel wat spullen. Ze moeten daarnaast bekomen van wat ze hebben meegemaakt. Na een vakantie thuiskomen en vaststellen dat iemand bij jou heeft ingebroken is iets dat je niet snel vergeet.

Zodra jouw huis is uitgerust met een alarmsysteem kan je weer gerust slapen. Je weet dat inbrekers nu bewust jouw huis zullen overslaan. In extreme gevallen zullen ze afgeschrikt worden door het alarm.

Doe alsof je thuis bent

Nee, niemand wil inbrekers uitnodigen. Toch is dit iets dat we onbewust doen. Wanneer het duidelijk is dat je op vakantie bent zien inbrekers dit als een opportuniteit. Slimme domotica bieden hier een oplossing. Inbrekers gaan actief op zoek naar woningen die er onbewoond uitzien. Ze kijken of er ‘s avonds licht brand, er rook uit de schoorsteen komt of ze controleren de brievenbus. We geven je alvast enkele tips om jouw woonst een bewoonde indruk te geven.

Een alarmsysteem voor jouw woning blijft zeker aan te raden. Niet iedereen laat zich zomaar afschrikken door aanspringende verlichting. Bij MiVaTech kiezen we bewust voor vakwerk en kwalitatieve systemen. Wij willen jou alle redenen geven voor een veilig gevoel. Wij kunnen jou ook verder helpen bij het jaarlijks verplicht onderhoud van jouw alarmsysteem. Kom eens met ons praten over beveiliging, wij zorgen ervoor dat je met een veilig gevoel jouw woning kan verlaten.

Wij respecteren uw privacy. Uw gegevens worden altijd vertrouwelijk behandeld.